Finanční analýza automobilového průmyslu - Vorel, Zdeněk; Marek, Petr; Kaiser, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce zaměřená na finanční analýzu automobilového průmyslu provádí prostorové šetření vývoje finančních ukazatelů v rámci šestnácti největších nadnárodních seskupení automobilových výrobců za roky 2007 a 2008. Prostorové šetření je prováděné na základě předem vymezené metodiky finanční analýzy (Spider analýzy) a pomocí předem vymezených jednotlivých finančních ukazatelů, které nejlépe charakterizují tento typ průmyslu. Součástí prostorového šetření tohoto typu průmyslového odvětví je také hodnocení dopadu finanční krize v roce 2009 na odvětví automobilového průmyslu včetně protikrizových opatření na jeho záchranu, zaváděných především evropskými vládami. Součástí práce je hodnocení vývoje jednotlivých společností za srovnávané období let 2007 a 2008, a také analýza konkurenceschopnosti jednotlivých podniků za rok 2008. V závěru práce je také sestavena tabulka celkového hodnocení představující nejlépe a nejhůře prosperující automobilky ze všech srovnávaných společností.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; finanční analýza; automobilový průmysl; bakalářské práce; financial analysis; automobile industry; bachelor's theses