Výroční zpráva neziskové organizace - vykazování nadací - Mikeš, Martin (2010)
Nadace jsou účelová sdružení majetku zřízená pro dosahování obecně prospěšných cílů. Bakalářská práce představí právní úpravu a specifika účetnictví nadace. Hlavním cílem však je ukázat náležitosti výroční zprávy nadace a smysl jejího vypracování a zveřejnění. Na praktickém příkladu dvou nadací je ukázáno hospodaření nadace, odlišnosti ve struktuře finančních zdrojů i v samotném vykazování.