Výroční zpráva neziskové organizace - vykazování nadací - Mikeš, Martin; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Nadace jsou účelová sdružení majetku zřízená pro dosahování obecně prospěšných cílů. Bakalářská práce představí právní úpravu a specifika účetnictví nadace. Hlavním cílem však je ukázat náležitosti výroční zprávy nadace a smysl jejího vypracování a zveřejnění. Na praktickém příkladu dvou nadací je ukázáno hospodaření nadace, odlišnosti ve struktuře finančních zdrojů i v samotném vykazování.
Vedoucí práce: Tomáš Zouhar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; nadace; bakalářské práce; endowments; bachelor's theses