Problematika využití, rozvoje a údržby městské zeleně a jejího propojení s kulturními památkami - Šimek, Jiří (2010)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku obnovy, využití a údržby komplexů městské zeleně propojené s kulturními památkami. V teoretické části se práce zabývá základními principy a zásadami, které jsou použitelné při obnově, využití a údržbě daných zahradních celků, představuje rovněž jejich problémy a omezení. Praktická část seznamuje čtenáře se situací dvou zahradních komplexů -- Cibulky a Gröbovky. Práce popisuje a hodnotí jejich vývoj a současné projekty obnovy a využití v socioekonomickém kontextu dnešní doby.