Vliv územního plánování na využití kulturních památek v oblasti cestovního ruchu - Tomišková, Monika (2010)
Tato bakalářská práce se snaží nalézt souvislosti tří oblastí - problematiky kulturních památek, cestovního ruchu a územního plánování. Vychází z hypotézy, že nejen samotné kulturní památky, nýbrž i poloha a prostředí, v němž se nacházejí, jsou atraktivitou turistické destinace, mají důsledek na celkový obraz daného místa a jeho genius loci. Praktická část se týká dvou obcí na Kutnohorsku, v nichž se nacházejí zámky rozdílných osudů.