Tvorba cen a metodika účtování vybraných slev ve Škoda Auto, a.s. - Novák, Daniel (2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku tvorby cen a popisuje metodiku účtování slev. Ukazuje, jak stanovit správnou cenu výrobku v průběhu jeho životního cyklu a jaké nástroje je vhodné použít k odhalení budoucího chování zákazníka. V praktické části je nastíněn postup plánování nového výrobku a s ním spojená cenová strategie vycházející z jeho získaných vlastností. Práce se dále zaobírá slevami jako nástrojem podpory prodeje a řeší jejich správné zaúčtování ve firemním účetnictví.