Procesní řízení jako manažerský koncept - Trčková, Lenka (2010)
Cílem mé práce je nalézt vhodný způsob řízení malé na služby orientované organizace, který využívá procesní řízení, porovnat tento způsob s dalšími vybranými manažerskými koncepty a následně tento způsob řízení prakticky aplikovat v konkrétní organizaci. Přínosem této práce je srovnání vybraných manažerských konceptů dle stanovených kritérií s procesním řízením a především navržení postupu a implementace procesního řízení do malé organizace, která hledá východisko z krize, do které se dostala především vlivem externích ale i interních činitelů. Práce je rozdělena do tří částí. První část popisuje samotné procesní řízení a metody jeho zavádění. V druhé části je procesní řízení srovnáváno s vybranými manažerskými koncepty. Praktická třetí část potom obsahuje popsaný použitý postup zavádění procesního řízení do malé organizace.