Teorie behaviorálních financí - Šulc, Miroslav; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce je věnovaná behaviorálním financím a jejich aplikaci. Práce popisuje vývoj teorie po současnost. Jsou představeny teorie, které behaviorálním financím předcházely, jako například Teorie očekávaného užitku. Stejně tak je nastíněn nejnovější obor, neuroekonomie. Aplikační část se zabývá analýzou bubliny na technologickém trhu v USA 1995-2000.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; behaviorální ekonomie; bakalářské práce; behavioral economics; bachelor's theses