Monetárna a fiškálna reakcia na finančnú krízu - Babušák, Martin (2010)
Práca sumarizuje a porovnáva prijaté opatrenia v oblasti monetárnej a fiškálnej politiky v reakcii na finančnú krízu v rokoch 2007 až 2010. V oblasti menovej politiky sú zhrnuté a porovnávané najdôležitejšie opatrenia Federálneho rezervného systému a Európskej centrálnej banky. V oblasti fiškálnej politiky práca zhŕňa a porovnáva reakciu vlády Spojených štátov amerických a Spolkovej republiky Nemecko.