Phillipsova křivka - Foltýn, Ondřej; Brada, Jaroslav, 1964-; Langer, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tématem této práce je Inflace, nezaměstnanost a Phillipsova křivka. V první částí práce shrnuji teoretické poznatky o Inflaci a nezaměstnanosti. Uvádím zde základní definice, dělení, příčiny vzniku a popisuji koncept NAIRU a přirozenou míru nezaměstnanosti. V druhé části práce provádím rozbor základních typů Phillipsových křivek -- původního Phillipsova modelu, Modifikovanou verzi Phillipsovy křivky, model Miltona Friedmana a Edmunda Phelpse, model Roberta Lucase a novokeynesiánskou verzi Phillipsovy křivky (NKPC). Dále provádím analýzu vztahu inflace a nezaměstnanosti. V poslední - praktické části provádím konstrukci Phillipsovy křivky a analýzu dílčí teorie, že nezaměstnanost ovlivňuje inflaci, pokud dosahuje extrémních hodnot.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses