Soukromí poskytovatelé vzdělání v Indii - Kroupová, Radka (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá vzděláváním v Indii a zaměřuje pozornost především na soukromé vzdělávací instituce. Teoretická část uvádí do problematiky rozvojových zemí a rozvojové pomoci, která se snaží prostřednictvím vzdělání eliminovat chudobu, a dále nastiňuje kvalitu státních škol a regulace soukromých škol v Indii. Další část práce podrobněji zkoumá indickou společnost z hlediska přístupu ke vzdělání a využívá údaje a poznatky z některých indických států. V závěru této práce se objevují podrobnější charakteristiky soukromých škol v Indii, zejména z hlediska jejich efektivnosti, a nakonec je nastíněno řešení, které by mohlo pomoci zmírnit některé problémy státních škol.