Soukromí poskytovatelé vzdělání v Indii - Kroupová, Radka; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá vzděláváním v Indii a zaměřuje pozornost především na soukromé vzdělávací instituce. Teoretická část uvádí do problematiky rozvojových zemí a rozvojové pomoci, která se snaží prostřednictvím vzdělání eliminovat chudobu, a dále nastiňuje kvalitu státních škol a regulace soukromých škol v Indii. Další část práce podrobněji zkoumá indickou společnost z hlediska přístupu ke vzdělání a využívá údaje a poznatky z některých indických států. V závěru této práce se objevují podrobnější charakteristiky soukromých škol v Indii, zejména z hlediska jejich efektivnosti, a nakonec je nastíněno řešení, které by mohlo pomoci zmírnit některé problémy státních škol.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; rozvojová pomoc; vzdělávání; Indie; bakalářské práce; development assistance; education; India; bachelor's theses