Socialistická architektura a její místo v současné společnosti - Šťastný, Petr (2010)
Bakalářská práce s názvem "Socialistická architektura a její místo v současné společnosti" se zabývá významem architektury období socialismu a dále jejím významem v současnosti V první části je charakterizována architektura mezi lety 1948 -- 1989 vztažená ke společensko-politickému vývoji. V druhé části je pak na příkladu obchodního domu Máj demonstrována funkčnost architektonických památek socialistické éry. Práce se zabývá také myšlenkou památkové ochrany moderních staveb.