Menová politika ČNB a komaprácia s menovou politikou NBS - Guziová, Ľubomíra (2010)
Cieľom bakalárskej práce je na základe porovnania vývoja českej a slovenskej ekonomiky zistiť, či bolo pre Slovensko výhodné prijatie eura v období krízy. Prvá časť podáva stručný prehľad o menovom vývoji ČNB a NBS od ich vzniku až po súčasnosť. Posledná časť sa zaoberá nominálnymi konvergenčnými kritériami a ich plnením Českou republikou a Slovenskom, pričom je tu načrtnutá perspektíva prijatia eura v Českej republike.