Menová politika ČNB a komaprácia s menovou politikou NBS - Guziová, Ľubomíra; Koderová, Jitka; Hýla, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cieľom bakalárskej práce je na základe porovnania vývoja českej a slovenskej ekonomiky zistiť, či bolo pre Slovensko výhodné prijatie eura v období krízy. Prvá časť podáva stručný prehľad o menovom vývoji ČNB a NBS od ich vzniku až po súčasnosť. Posledná časť sa zaoberá nominálnymi konvergenčnými kritériami a ich plnením Českou republikou a Slovenskom, pričom je tu načrtnutá perspektíva prijatia eura v Českej republike.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses