Zdanění příjmů z prodeje nemovitostí ve vybraných státech OECD - Henychová, Lenka; Slintáková, Barbora; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem práce je analyzovat rozdíly ve zdaňování fyzických osob při úplatném převodu nemovitostí ve vybraných státech OECD - České republice, Irsku, Francii a Rakousku. Identifikuje shodné a odlišné prvky daní souvisejících s úplatnými převody nemovitostí zavedených v systémech zvolených zemí. Tyto daně jsou dále aplikovány na českého daňového poplatníka - fyzickou osobu. Pomocí příkladu je vyčíslen rozdíl v daňové povinnosti, daňovém zatížení prodejní ceny nemovitosti a daňovém zatížení celkových příjmů modelového poplatníka. Výsledky analýzy ukazují, že současná česká úprava je pro poplatníka nejvýhodnější.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; prodej; bakalářské práce; selling; bachelor's theses