Zdanění příjmů neziskových organizací v ČR - Pavlínková, Sabina; Slintáková, Barbora; Teklý, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Předmětem mé bakalářské práce jsou alternativní přístupy ke zdanění příjmů neziskových organizací. Výklad zákona o daních z příjmů není v oblasti zdanění příjmů neziskových organizací jednoznačný, a proto je mým cílem poukázat na odlišnosti v daňové povinnosti v případě různé interpretace tohoto zákona, ale i na základě použití různých metod klíčování nákladů či přesunem vedlejších činností mezi činnosti hlavní, pokud tuto možnost stanovy povolují. Veškerá použitá data pocházejí z interních dokumentů a účetních knih pražského občanského sdružení, které však z důvodu anonymizace není jmenováno. Vyhodnocením všech zkoumaných alternativ lze dojít k názoru, že nejasný výklad zákona může vést k odlišným daňovým povinnostem a zákon o dani z příjmů by se v této oblasti měl zkonkretizovat.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses