Daňové úlevy na dani z příjmů fyzických osob v České republice a ve vybraných zemích - Schrecková, Adéla; Marková, Hana, 1950-; Kohajda, Michael; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce se zaměřuje na daňové úlevy v oblasti daně z příjmů fyzických osob. Popisuje přitom nejprve základní konstrukční prvky daně z příjmů fyzických osob, dále pak jednotlivé druhy úlev spjatých s touto daní a jejich dopad na finální poplatníkovu daňovou povinnost. V dalších částech práce nalezneme aktuální právní úpravu jednotlivých úlev v České republice, dále pak ve Francii a Kanadě. Podrobněji jsou rozebírány především podmínky uplatnění a výše uplatnitelných částek.
Vedoucí práce: Hana Marková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; Francie; Kanada; daň z příjmů fyzických osob; bakalářské práce; France; Canada; personal income tax; bachelor's theses