Finanční analýza podniků spravujících zoologické zahrady - srovnání ZOO Dvůr Králové nad Labem, a.s. s vybranými podniky - Jedlička, Jan; Marek, Petr; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Obsahem této práce je provedení finanční analýzy konkrétního podniku a jeho srovnání s vybranými zahraničními podniky. Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část této práce je metodická, tj. jsou zde vymezeny metody finanční analýzy a ukazatele společně se způsoby jejich výpočtu. Druhá část je praktická a jsou v ní aplikovány postupy a metody finanční analýzy na firmu ZOO Dvůr Králové, a. s. Hodnoty některých ukazatelů jsou zde porovnány s 10 evropskými podniky. Nachází se zde rovněž popis, komentáře a interpretace získaných výsledků. Lepší orientaci v problematice napomáhají grafy a tabulky.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; zoologické zahrady; finanční analýza; bakalářské práce; Zoos; financial analysis; bachelor's theses