Business continuity management a virtuální stroje - Salák, Ondřej (2010)
Cílem této práce je poskytnout základní přehled možností, jak podpořit podnikové řízení kontinuity činností s využitím virtualizace. Čtenář je na začátku stručně seznámen s pojmem Business continuity management (řízení kontinuity činností) a pojmem virtualizace. Poté je rozebrán vztah těchto dvou oblastí, v čem se doplňují a naopak. Nakonec jsou podrobně rozebrány pomocné programy a moduly pro podporu BCM, které jsou obsaženy v komerčním produktu vSphere od společnosti VMware. Cílem praktické části je pak prověřit funkčnost některých z těchto nástrojů.