Business continuity management a virtuální stroje - Salák, Ondřej; Pavlíček, Luboš; Martanová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této práce je poskytnout základní přehled možností, jak podpořit podnikové řízení kontinuity činností s využitím virtualizace. Čtenář je na začátku stručně seznámen s pojmem Business continuity management (řízení kontinuity činností) a pojmem virtualizace. Poté je rozebrán vztah těchto dvou oblastí, v čem se doplňují a naopak. Nakonec jsou podrobně rozebrány pomocné programy a moduly pro podporu BCM, které jsou obsaženy v komerčním produktu vSphere od společnosti VMware. Cílem praktické části je pak prověřit funkčnost některých z těchto nástrojů.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses