Dopad Lisabonské smlouvy na právní řád ČR - Janíček, Marcel (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o dopadech Lisabonské smlouvy pozměňující Smlouvu o Evropské unii a Smlouvu o založení Evropské unie ve vztahu k právnímu řádu ČR. V první polovině práce se zabývám otázkou, zda je vůbec Lisabonská smlouva v souladu s ústavním pořádkem ČR. Pro její zodpovězení analyzuji tzv. lisabonské nálezy Ústavního soudu ČR a nález Spolkového ústavního soudu SRN. V druhé polovině se věnuji problematice justiční spolupráce v trestních věcech a justiční spolupráce v občanských věcech.