Dopad Lisabonské smlouvy na právní řád ČR - Janíček, Marcel; Žák, Květoslav; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o dopadech Lisabonské smlouvy pozměňující Smlouvu o Evropské unii a Smlouvu o založení Evropské unie ve vztahu k právnímu řádu ČR. V první polovině práce se zabývám otázkou, zda je vůbec Lisabonská smlouva v souladu s ústavním pořádkem ČR. Pro její zodpovězení analyzuji tzv. lisabonské nálezy Ústavního soudu ČR a nález Spolkového ústavního soudu SRN. V druhé polovině se věnuji problematice justiční spolupráce v trestních věcech a justiční spolupráce v občanských věcech.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses