Kurzová politika Číny - Štursová, Lucie (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem čínské kurzové politiky. První část práce se týká teorie oblasti měnových kurzů a jejich systémů. Další části už jsou věnované Číně, cílem je analyzovat vývoj režimu čínské měny renminbi od vzniku Čínské lidové republiky až po současnost a prostudovat vlivy a důsledky vyplývající z aktuálního uspořádání. Prostor dostává problematika devizových rezerv, hospodářského růstu i nezávislosti měnové politiky. Závěrem jsou naznačeny i případné změny v čínském kurzovém systému, a to přechod k pohyblivějšímu systému čínské měny a zavedení směnitelnosti renminbi i na kapitálovém účtu platební bilance.