Kurzová politika Číny - Štursová, Lucie; Brůna, Karel, 1973-; Ondřich, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem čínské kurzové politiky. První část práce se týká teorie oblasti měnových kurzů a jejich systémů. Další části už jsou věnované Číně, cílem je analyzovat vývoj režimu čínské měny renminbi od vzniku Čínské lidové republiky až po současnost a prostudovat vlivy a důsledky vyplývající z aktuálního uspořádání. Prostor dostává problematika devizových rezerv, hospodářského růstu i nezávislosti měnové politiky. Závěrem jsou naznačeny i případné změny v čínském kurzovém systému, a to přechod k pohyblivějšímu systému čínské měny a zavedení směnitelnosti renminbi i na kapitálovém účtu platební bilance.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; Čína; bakalářské práce; China; bachelor's theses