Klasické a moderní metody praní špinavých peněz - Vrba, Tomáš; Marek, Petr; Makovec, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Praní špinavých peněz je proces, při kterém jsou peníze z nezákonné činnosti přeměňovány na peníze legální. Tyto proprané peníze napomáhají lidem, kteří se zabývají nezákonnou činností, a proto je praní špinavých peněz považováno za trestnou činnost. V této práci se snažím vysvětlit přesněji pojem praní špinavých peněz, jak tento proces probíhá, co je v tomto procesu nejdůležitější. Snažím se uvést indikátory, které by mohly souviset s praním špinavých peněz. Samozřejmě se tato práce také věnuje regulaci, opatřením proti praní špinavých peněz, především v České republice a uvádí krátkou charakteristiku některých orgánů, kteří se také tímto problémem zabývají. Tato práce obsahuje další možné metody, které by se z mého pohledu mohly využívat k praní špinavých peněz. Avšak vzhledem k rozsáhlosti tématu praní špinavých peněz v současné době a neustálému vývoji nových metod každým dnem představuje tato práce pouze nastínění základní problematiky.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; praní špinavých peněz; bakalářské práce; money laundering; bachelor's theses