Investiční pobídky a jejich účinnost na nezaměstnanost v Plzeňském kraji - Hemzáček, Ondřej (2010)
Následující práce se věnuje analýze investičních pobídek a jejich dopadu na nezaměstnanost v Plzeňském kraji. Nejprve je čtenář seznámen s právní úpravou investičních pobídek a posléze je v krátkém úvodu seznámen s problematikou nezaměstnanosti. V druhé části práce je analyzována nezaměstnanost, zaměstnanost a zaměstnanost cizinců v Plzeňském kraji v kontextu s investičními pobídkami. Následně je v této práci zkoumán ekonomický dopad investičních pobídek. Poslední kapitola je věnována ostatním nástrojům aktivní politiky zaměstnanosti v Plzeňském kraji a porovnání jejich nákladů a účinků s investičními pobídkami.