Investiční pobídky a jejich účinnost na nezaměstnanost v Plzeňském kraji - Hemzáček, Ondřej; Dočkal, Dalibor; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Následující práce se věnuje analýze investičních pobídek a jejich dopadu na nezaměstnanost v Plzeňském kraji. Nejprve je čtenář seznámen s právní úpravou investičních pobídek a posléze je v krátkém úvodu seznámen s problematikou nezaměstnanosti. V druhé části práce je analyzována nezaměstnanost, zaměstnanost a zaměstnanost cizinců v Plzeňském kraji v kontextu s investičními pobídkami. Následně je v této práci zkoumán ekonomický dopad investičních pobídek. Poslední kapitola je věnována ostatním nástrojům aktivní politiky zaměstnanosti v Plzeňském kraji a porovnání jejich nákladů a účinků s investičními pobídkami.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses