Srovnání daňového systému ČR a Švédska - Fenclová, Veronika (2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám srovnáním daňového systému České republiky a Švédska. Švédský daňový systém patří mezi úspěšné daňové systémy ve světě a od českého systému se poněkud liší, proto jsem si vybrala ke komparaci právě tento systém. Cílem této práce je pomocí metody srovnání poukázat na rozdíly mezi těmito dvěma systémy a zhodnotit dopady jednotlivých daňových systémů z pohledu veřejných financí. Práce je rozdělena do 3 kapitol. V první kapitole se zabývám daňovou teorií pro lepší pochopení problému. Druhá kapitola se věnuje českému daňovému systému a v závěrečné třetí kapitole se nachází popis švédského daňového systému a jeho srovnání s českým a jsou zmíněna některá doporučení.