Srovnání daňového systému ČR a Švédska - Fenclová, Veronika; Dočkal, Dalibor; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám srovnáním daňového systému České republiky a Švédska. Švédský daňový systém patří mezi úspěšné daňové systémy ve světě a od českého systému se poněkud liší, proto jsem si vybrala ke komparaci právě tento systém. Cílem této práce je pomocí metody srovnání poukázat na rozdíly mezi těmito dvěma systémy a zhodnotit dopady jednotlivých daňových systémů z pohledu veřejných financí. Práce je rozdělena do 3 kapitol. V první kapitole se zabývám daňovou teorií pro lepší pochopení problému. Druhá kapitola se věnuje českému daňovému systému a v závěrečné třetí kapitole se nachází popis švédského daňového systému a jeho srovnání s českým a jsou zmíněna některá doporučení.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; Švédsko; bakalářské práce; Sweden; bachelor's theses