Možnosti zlepšení integrace handicapovaných do pracovního procesu na příkladu kavárny "Vesmírna" - Frantová, Blanka (2010)
Tato práce je zaměřena na ohroženou skupinu obyvatel zdravotně či tělesně postižených. Cílem mé práce je zodpovědět otázku- Jak lépe využít nástrojů k integraci handicapovaných osob na trh práce? K odpovědi na tuto otázku se budu postupně dopracovávat přes teoretickou část- handicapované osoby a úskalí spojené s jejich zaměstnáváním. Dále přes konkrétní organizace a národní plány, jejich použité nástroje při pomoci těmto osobám začlenit se na pracovní trh a jejich řešení problematiky. Hlavní částí bude konkrétní fungující projekt kavárny "Vesmírna", jež zaměstnává pouze osoby s určitým mentálním postižením. Šetřením v praxi zjistím v čem lze spatřit další úskalí a co je třeba konkrétně zlepšit. Součástí práce je tvorba konkrétních hospodářsko-politických opatření za současných finančních možností.