Vývoj produktivity práce v ČR - Rousová, Sabina; Dočkal, Dalibor; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá produktivitou práce a faktory, které ji ovlivňují. Jako je technologický pokrok, vzdělání a rozvoj. Zkoumá, jak jednotlivé faktory zlepšují produktivitu práce a jak produktivita práce ovlivňuje další sféry. Dále se soustředí na srovnání produktivity práce v České republice a v zemích Evropské unie - a z toho se snaží vyvodit závěry. V práci je vymezen prostor pro komparaci mezi Českou republikou a státy zakládajícími Evropskou unii a následně se všemi zeměmi Evropské unie. Analyzuje současný stav produktivity práce v ČR a její vliv na konkurenceschopnost českých podniků. Jejich schopnost obstát ve světovém trhu. Zároveň predikuje možný budoucí vývoj produktivity práce a dopad na veřejné finance v souvislosti s akcentovanou potřebou reforem. Cílem této práce je, mimo jiné, se seznámit s pojmy souvisejícími s produktivitou práce a s PP samotnou. A na základě uvedených dat pochopit rozdílnost produktivity práce v jednotlivých zemích a z toho vyplývající mzdové rozdíly.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; konkurenceschopnost; bakalářské práce; competitiveness; bachelor's theses