Systém důchodového zabezpečení v ČR - Smolová, Lucie (2010)
Cílem této bakalářské práce je podat komplexní obraz situace současného systému důchodového zabezpečení v České republice. Poukazuje na problémy spojené s tímto systémem, například demografický vývoj, dochází totiž ke stárnutí populace. Práce se věnuje i otázce penzijního připojištění, které se stává v ČR čím dál oblíbenějším. V závěru je poukázáno na neudržitelnost systému a jsou zde uvedeny dva návrhy důchodové reformy, které již předložila tzv. Bezděkova komise.