Finanční analýza a plán NESTLÉ Česko s.r.o. - Sura, David (2010)
Bakalářská práce na téma "Finanční analýza a finanční plán Nestlé Česko, s. r. o." se zaměřuje na zpracování údajů o finančním hospodaření společnosti během období let 2001 až 2008, přičemž většinu potřebných dat čerpám z výročních zpráv společnosti a elektronické databáze Amadeus. V první části práce je popsána metodika, podle které se řídí druhá část práce a kterou aplikuji na konkrétní data společnosti. Na začátku druhé části charakterizuji analyzovanou společnost a dalších sedm společností podnikajících ve stejném oboru v České republice a zahraničí. Vypočtené hodnoty ukazatelů tak porovnám s ostatními společnostmi. Ve třetí části práce následuje shrnutí výsledků finanční analýzy. Ze závěru finanční analýzy vyplývá, že společnost se během několika let trvající restrukturalizace zařadila mezi prosperující společnosti, avšak má oproti ostatním stále co zlepšovat. Čtvrtá část - finanční plán v podobě rozvahy a výkazu zisku a ztráty je v závěru práce nastíněn pro rok 2009, který se vztahuje k vývoji cen kakaových bobů, jako hlavní suroviny potřebné pro výrobu produktů společnosti, a ke světové ekonomické krizi.