Využití významných osobností pro rozvoj cestovního ruchu v Praze (Franz Kafka) - Kučerová, Markéta; Jarolímková, Liběna; Herget, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tématem bakalářské práce je význam Franze Kafky pro cestovní ruch v Praze. První část práce je věnována Kafkovu životu a dílu, jeho významu v zahraničí a místům, kde Kafka během svého života pobýval. Analytická část se zabývá využitím jména Franze Kafky pro pražský cestovní ruch, zjišťuje, jaká místa a jaké instituce z Kafkova odkazu těží a jakým způsobem. Závěrečná část bakalářské práce shromažďuje údaje z pražských incomingových cestovních kanceláří a zjišťuje, které z nich nabízejí procházkový okruh po Praze Franze Kafky a jakým způsobem je okruh nabízen a jak probíhá. Součástí práce je i zhodnocení získaných informací.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; cestovní ruch; bakalářské práce; tourism; bachelor's theses