Propagace jako součást managementu pro zajištění udržitelného rozvoje města na příkladu hl. m. Prahy - Klimek, Lukáš; Šulcová, Irena; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Propagace kulturní oblasti v hlavním městě Praze souvisí s udržitelným rozvojem města v kulturní oblasti. Propagace a rozvoj města velmi úzce souvisí s propagací a rozvojem kultury v daném místě a tato symbióza je téměř nepostradatelná. Využívání propagačních prostředků ke zhodnocení investic v oblasti kulturních hodnot je další důležitý prvek, jak dosáhnout rozvoje kultury a vyvolat ve společnosti zájem o ní. Práce se zabývá propagací v kulturní oblasti, proto je důležité si v teoretické části přiblížit a definovat související pojmy k problematice propagace i udržitelnému rozvoji kulturní oblasti. V praktické části je na konkrétních případech vybraných kulturních institucí a propagačních strategií Galerie hlavního města Prahy a Národního muzea ukázán a přiblížen vliv propagace a reprezentace na úspěšnost institucí a jejich přínos pro propagaci města. Na závěr je srovnání poznatků z teoretické části s výsledky vlastního dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Irena Šulcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses