Aplikace daně z přidané hodnoty při využívání obchodního majetku pro účely nesouvisející s ekonomickou činností z pohledu judikatury ESD - Baloun, Petr (2010)
Cílem práce je vyhodnotit judikaturu Evropského soudního dvora, která se vztahuje k aplikaci daně z přidané hodnoty při použití obchodního majetku pro účely nesouvisející s ekonomickou činností. Na základě vybraných judikátů se srovnává přístup české legislativy k soukromé spotřebě s přístupem práva Společenství. Nalezené rozdíly se týkají nepřesného výkladu základu daně při dodání zboží pro účely nesouvisející s ekonomickou činností a dále nejasné specifikace výdajů, které se při soukromé spotřebě zahrnují do základu daně.