Finanční analýza podniků provozujících multikina - Hobža, Radek (2010)
Finanční analýza podává ucelený obraz o finanční situaci podniku. Tato bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu konkrétní společnosti zabývající se provozem multiplexů a srovnáním získaných výsledků a hodnot s největšími konkurenčními společnostmi v České republice. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. V první jsou metodicky popsány ukazatele finanční analýzy. Ve druhé jsou tyto ukazatele aplikovány na společnost CineStar s.r.o., největší společnosti provozující multikina u nás. Ve třetí části je tato společnost srovnána s jejími největšími konkurenty.