Analýza přínosů a nákladů zavedení datových schránek z hlediska českých podniků - Cmunt, Václav; Pitka, Lukáš, 1984-; Bušková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku datových schránek, konkrétně na jejich využití společnostmi, které působí na českém trhu. V teoretické části jsou datové schránky charakterizovány jako celek. Dále jsou stanoveny náklady, které podnikům v souvislosti se zavedením informačního systému datových schránek vznikly, a také přínosy, které využitím této formy komunikace realizují. Pro praktickou část je stěžejní dotazník směřovaný firmám s otázkami ohledně zavedení datových schránek a s tím spojených nákladů, případně přínosů -- jedná se o ověření hypotéz stanovených v teoretické části práce, tj. zda skutečně společnosti realizují nějaké přínosy, jaké náklady pro ně ISDS znamená. Poslední část se věnuje možnému budoucímu vývoji.
Vedoucí práce: Lukáš Pitka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; datové schránky; bakalářské práce; electronic data boxes; bachelor's theses