Aplikace bankrotních a bonitních modelů na podnicích v insolvenčním řízení - Wenig, Julius (2010)
Tato práce se zabývá se hodnocením sedmi bankrotních a tří bonitních modelů, které byly aplikovány na šesti podnicích. Podniky se nachází v insolvenčním řízení. Teoretická část popisuje jednotlivé bankrotní a bonitní modely. Praktická část obsahuje výsledky modelů u jednotlivých podniků a hodnocení jejich vypovídací schopnosti. Cílem práce je zhodnotit úspěšnost vypovídací schopnosti modelů a posoudit vhodnost jejich použití.