Komparace bankovního systému v Austrálii a České republice - Polách, Miroslav (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o bankovnictví v Austrálii. Věnuje se jeho základní charakteristice. Popisuje strukturu finančního trhu, komerční bankovnictví a reakci bankovního systému na finanční a hospodářskou krizi. Stručně charakterizuje také bankovní systém České republiky pro následné srovnání s australským bankovním systémem. Praktická část se zabývá komparací bankovnictví v České republice a v Austrálii. Porovnává tyto dva systémy pomocí základních ukazatelů, jako jsou porovnání centrálních bank a modelů dohledu, struktura bankovního sektoru, finanční struktura trhů, koncentrace a konkurence na trzích, efektivnost a ziskovost, kapitálová přiměřenost a v neposlední řadě ukazatel likvidity.