Komparace bankovního systému v Austrálii a České republice - Polách, Miroslav; Křížek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o bankovnictví v Austrálii. Věnuje se jeho základní charakteristice. Popisuje strukturu finančního trhu, komerční bankovnictví a reakci bankovního systému na finanční a hospodářskou krizi. Stručně charakterizuje také bankovní systém České republiky pro následné srovnání s australským bankovním systémem. Praktická část se zabývá komparací bankovnictví v České republice a v Austrálii. Porovnává tyto dva systémy pomocí základních ukazatelů, jako jsou porovnání centrálních bank a modelů dohledu, struktura bankovního sektoru, finanční struktura trhů, koncentrace a konkurence na trzích, efektivnost a ziskovost, kapitálová přiměřenost a v neposlední řadě ukazatel likvidity.
Vedoucí práce: Tomáš Křížek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; Austrálie; bakalářské práce; Australia; bachelor's theses