Analýza platobnej bilancie Slovenska - Romaňáková, Anna; Brůna, Karel, 1973-; Ondřich, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cieľom bakalárskej práce je podať ucelený pohľad na vývoj platobnej bilancie Slovenskej republiky od roku 1993 až do roku 2008. V prvej a druhej časti popisujem teoretické východiská pre pochopenie vzťahov v rámci platobnej bilancie. Empirická časť je rozdelená do dvoch častí. V tretej kapitole popisujem vývoj jednotlivých účtov a podúčtov platobnej bilancie. Štvrtá kapitola je zameraná na rozbor medzinárodnej investičnej pozície a zahraničnej zadlženosti krajiny spolu s analýzou najvýznamnejších sáld, ktoré z rôznych hľadísk objasňujú vonkajšiu rovnováhu Slovenska.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; analýza; bakalářské práce; analysis; bachelor's theses