Mezinárodní srovnání zdanění příjmů z cenných papírů - Stoklasová, Petra; Slintáková, Barbora; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem práce je popsat jednotlivé způsoby zdanění příjmů z cenných papírů v podobě dividend, úroků a kapitálových zisků plynoucí fyzickým osobám v České republice a ve vybraných zemích Evropské unie -- Velké Británii, Irsku a Slovensku. Dále identifikovat rozdíly ve zdanění a pomocí názorného příkladu analyzovat, jaká je míra zdanění jednotlivých příjmů pro poplatníka každé z těchto vybraných zemí. Daňové zatížení jednotlivých příjmů zde ovlivňuje způsob zdanění tohoto příjmu v dané zemi, možnost odečtení nezdanitelné části od základu daně popřípadě slevy na dani a dále také velikost a typ použité sazby daně z příjmů.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses