Ochrana spotřebitele v oblasti léčiv - Chuchvalcová, Lucie (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o registraci léčivých přípravků v České republice a zjišťuje informovanosti spotřebitelů o tomto procesu. Než se účinná látka stane léčivým přípravkem a dostane se ke spotřebiteli, který její účinky potřebuje, musí projít zdlouhavým procesem počínajícím vývojem a výzkumem, pokračujícím přes klinické zkoušení, registraci a různé logistické kanály. V této práci je podrobně popsán proces registrace léčivého přípravku pro případ, že daný léčivý přípravek není registrován v žádném jiném státě EU. V praktické části se zabývá provedeným průzkumem, jehož cílem bylo zjistit informovanost spotřebitelů o procesu schvalování léčiv a o dalších skutečnostech s registrací spojených (příbalová informace, obal léčivého přípravku, farmakovigilance atd.).