Ochrana spotřebitele v oblasti léčiv - Chuchvalcová, Lucie; Kořánová, Helena, 1947-; Voženílková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o registraci léčivých přípravků v České republice a zjišťuje informovanosti spotřebitelů o tomto procesu. Než se účinná látka stane léčivým přípravkem a dostane se ke spotřebiteli, který její účinky potřebuje, musí projít zdlouhavým procesem počínajícím vývojem a výzkumem, pokračujícím přes klinické zkoušení, registraci a různé logistické kanály. V této práci je podrobně popsán proces registrace léčivého přípravku pro případ, že daný léčivý přípravek není registrován v žádném jiném státě EU. V praktické části se zabývá provedeným průzkumem, jehož cílem bylo zjistit informovanost spotřebitelů o procesu schvalování léčiv a o dalších skutečnostech s registrací spojených (příbalová informace, obal léčivého přípravku, farmakovigilance atd.).
Vedoucí práce: Helena Kořánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; léky; bakalářské práce; drugs; bachelor's theses