Komparace bankovních a nebankovních spotřebitelských úvěrů - Kubíková, Eva (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou spotřebitelských úvěrů. Vysvětluje jejich právní podstatu, která vyplývá již z nového zákona platného od roku 2011. Prezentuje jednotlivé druhy tohoto úvěru, se kterými se může klient setkat v produktovém portfoliu českých bank a nebankovních institucí. Dále seznamuje čtenáře s významností řízení úvěrového rizika a současnými úvěrovými registry v ČR. Práce se ale hlavně zabývá analýzou vývoje objemu spotřebitelských úvěrů v bankovní a nebankovní sféře v posledních letech a zkoumá dopad finanční krize na tento trh.