Komparace bankovních a nebankovních spotřebitelských úvěrů - Kubíková, Eva; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou spotřebitelských úvěrů. Vysvětluje jejich právní podstatu, která vyplývá již z nového zákona platného od roku 2011. Prezentuje jednotlivé druhy tohoto úvěru, se kterými se může klient setkat v produktovém portfoliu českých bank a nebankovních institucí. Dále seznamuje čtenáře s významností řízení úvěrového rizika a současnými úvěrovými registry v ČR. Práce se ale hlavně zabývá analýzou vývoje objemu spotřebitelských úvěrů v bankovní a nebankovní sféře v posledních letech a zkoumá dopad finanční krize na tento trh.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; ochrana spotřebitele; bakalářské práce; consumer protection; bachelor's theses