Vzájemné souvislosti platební bilance, měnového kurzu a devizových rezerv - Zelba, Michal; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Čermáková, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato práce se zabývá vlivem platební bilance na vývoj jak nominálního, tak reálného měnového kurzu a také zpětného působení. V první částí je definována platební bilance a obsah jejích jednotlivých položek. Dále jsou uvedeny hlavní teorie vývoje měnového kurzu. V navazující empirické části jsou porovnány typově podobné ekonomiky, a totiž dvě velké, spíše uzavřené ekonomiky -- USA a Spojené království. V další komparaci jsou posouzeny odlišnosti dvou menších, spíše otevřených ekonomik, a to České republiky a Švýcarska.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; platební bilance; devizové rezervy; bakalářské práce; balance of payments; foreign exchange reserves; bachelor's theses