Daňové doklady u daně z přidané hodnoty z pohledu judikatury ESD - Konderlová, Beata (2010)
Tato práce se zabývá daňovými doklady u daně z přidané hodnoty. Pravidla pro práci s daňovými doklady upravuje tuzemský zákon o DPH. Ten vychází ze znění směrnice Rady 2006/112/ES. Při výkladu evropského práva sehrává klíčovou roli Evropský soudní dvůr a jeho judikatura. Cílem práce je vymezení zásad týkajících se daňových dokladů z pohledu evropské a tuzemské legislativy za pomoci analýzy vybrané judikatury Evropského soudního dvora.